the mystery of time!

 
Tänkte göra en liten recension på detta efterlängtade album. Vet inte riktigt vart jag ska börja men kan börja med första låten spectres som är en bra öppningslåt som sammet sjunger själv och som jag förvånandsvärt tycker han sjunger bra på. Enda låten på skivan han sjunger bra på och första låten sen 2004 som han sjunger bra på haha men den låten är bra och låten efter heter watchmakers dream är ruskigt bra! Joe Lynn Turner gör en helt makalöst bra sånginsats och refrängen är väldigt bra och allt är bara perfekt! Precis som en låt ska vara!
Låten efter så gästar Mr Biff Byford från saxon och gör en bra sånginsats! Trodde inte han kunde sjunga som han gör på den låten haha. Ganska långsam med bra refräng så det är en låt som tillhör dom bästa på skivan.
Låten efter är ju min favorit på hela skivan. Where clock hands freeze heter den och där sjunger ju min favoritsångare Michael Kiske på. Första gången jag hörde den så kände jag redan i introt att jag kommer fan börja grina och så blev det. Han hinner komma till tredje meningen å då kunde jag inte hålla tårarna inne längre haha han sjunger så makalöst bra på den. En helt magisk jävla låt. Refrängen är så sjukt jävla bra. Sweden rock beskrev låten som låten helloween aldrig skrev och det kan jag nog hålla med om. Jag grinade tills refrängen var slut för då började sammet komma med sin äckliga röst men så kom refrängen igen och då kom tårarna igen haha nu tycker ni säkert jag e fjantig och konstig åså men betyder musik så mycket som den gör för mig så är det inte konstigt alls och ni kommernog aldrig förstå den känslan heller men den är fantastisk haha. 
Men efter denna fantasiska låt börjar skivan tyvärr dra ner på kvalitén.. Låten efter är sleepwalker då en tjej sjunger. Inget fel på hennes röst alls tycker den är rätt fin men låten är inte så bra tyvärr. Refrängen tycker jag är bra men resten är sådär.
Låten efter är saviour in the clockwork som är en mer fartfylld låt. Joe Lynn Turner sjunger på denna också och sjunger lika bra här som på watchmakers dream. Ungefär 8,5 minut in i låten så hör man Kiske i bakgrunden som tar några högra toner och jag börjar le på en gång haha. Bra refräng på den här låten också men inte lika bra som på tidigare låtar. En helt ok låt i överlag.
Sen kommer invoke the machine där pretty maids sångaren Ronnie Atkins gästar. Han sjunger bra och låten börjar som ett slag i ansiktet! Fart och hårt åsså komemr det en snygg gitarrmelodi innan första versen där Sammet ska sjunga konstigt på ordet ''living'' som jag stör mig på. Jag gillar versen när Ronnie kommer in dock och refrängen är väl helt okej också i överlag en rätt svag låt men jag gillar den.
Sen kommer nästa ballad som jag tycker är ganska seg. Sångaren från mr big Eric Martin gästar och gör sin grej. Bra ballad röst har han men jag tycker låten är lite sämre än ok just nu. Sammet sjunger lite på den och det är bra. Men Låten funkar att lyssna på.
Sen kommer dweller in a dream. Ännu en kiske låt! Tyvärr den sista man får höra hans röst på på den här skivan. Tycker den är riktigt bra! Tillhör också topplåtarna. Kiske borde sjunga mer på den här låten iaf. Sammet kan hålla käften bara haha. Refrängen är mycket bra! Kiske tar höga tonerna perfekt! 
Nu är jag framme vid sista låten. The great mystery som gästas av magnum sångaren Bob Catley och han sjunger väl bra. Är dock väldigt besviken på den här låten. Förväntade mig något väldigt stort och mäktigt men så blev det ju inte.. Det är för mycket ballad känsla över den tyvärr, speciellt refrängen. Bra låt men hade förväntat mig mer av Sammet på sista låten! 
Sen äre ju 2 bonus låtar the cross and you och death is just a feeling. Cross and you är en helt okej låt och death is just a feeling tycker jga det är onödigt att han ens tog med när den redan finns på en tidigare skiva där Jon Oliva sjunger och då låter det dessutom mycket bättre än när Sammet sjunger så den låten hade han kunnat tagit bort.
 
I överlag så är det en mycket bra skiva. Den hade dock kunnat varit bättre! 7/10 kenta får den av mig. Tänker länka dom bästa låtarna så ni kan lyssna om ni vill.
 
 Börjar såklart med den bästa låten! Spelar ingen roll om man gillar musiken elr inte så är det här sång i världsklass. Finns ingen som kan sjunga sådär bra. Bryggan och refrängen är bland det bästa jag har hört så lyssna tills refrängen är slut iaf!
 
 
Refrängen är mycket bra! Lyssna! 
 
 
 
Joe Lynn Turner säger jag bara! Lyssna på den så fr ni höra en riktigt bra röst! 
 
 
Åsså Kiske igen! Fantasiskt bra! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback